Exploring the cityart on an artpiece

By september 20, 2017Affetto, Persbericht

De droom van elke motorrijder. Op je motor springen, rugzak op je rug, en gaan waar het avontuur je heen brengt: Exploring the city. Inventief, jeugdig en vrijgeestig. De nieuwe Ducati Scrambler is veel meer dan zomaar een motorfiets. Het is een mogelijkheid van plezier, vrijheid en zelfexpressie. En wat past daar nou beter bij dan kunst?

In samenwerking met Affetto Ducati nam Kunstenaar Roland Groteclaes deze concepten mee in zijn zelfontworpen freestyle getekende Ducati scrambler design. Geinspireerd op het traditionele spel Scrabble, transformeerde hij een orginele Ducati Icon Silver om in een retro custom design Ducati Scrambler. Met zijn zwart witte freestyle toverde hij een orginele motorfiets om in een rijdend kunstobject.

En wat is nou leuker dan met dìt kunstobject kunst en cultuur te gaan ontdekken in cultuurstad Nijmegen. Zo gezegd zo gedaan; startend bij het valkenhof museum zijn we langs Nijmeegse kunst gecruised op openbare ruimte, op straat, door parken en op pleinen waar de uitgebreide verzameling kunstwerken van de gemeente Nijmegen voor iedereen te bewonderen zijn. En tot slot een bezoekje aan de Stevenskerk.

Wat maakt deze Ducati scrambler nou zo geschikt om cityart te ontdekken? De Ducati scambler is niet een van de snelste motoren maar wel een van de motoren met de hoogste funfactor, voor elke rijder. De scrambler is inspirerend, confortable en gemakkelijk te rijden. Alle eigenschappen die een citybike moet hebben. Het lichte gewicht, de wijde stuurgrip, de grote stuuruitslag en een rechtoppositie maakt het gemakkelijk om door druk verkeer heen te manouvreren. Met z’n 75pk en zijn 54kw power is de motor capabel genoeg om een stoplichtrace tegen praktisch elke auto te winnen. De Ducati Scrambler is geen cafe racer en geen recreatie van een andere motor. De scramber heeft zijn eigen unieke design. De motor is uitermate geschik om tussen het verkeer door te rijden en door steden te cruisen. De Ducati Scrambler heeft door de V-twin het racy karakter weten te stoppen in een streetbike die ook zeer geschikt is voor beginners. En een van de grooste voordelen van een stad ontdekken op een motor: gratis en dichtbij parkeren op praktisch elke plek.

Voor alle liefhebbers die deze custom design Scrambler ontworpen door Roland Groteclaes willen bezichtigen: De motor is a.s. zondag 24 september om 13:00 te zien op de Grote Markt in Nijmegen tijdens The Distinguished Gentleman’s Ride door de cultuurstad Nijmegen. Een evenement waarin classic en vintage stijl motoren meerijden om geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaat kanker. https://www.gentlemansride.com/

Bekijk meer van Roland Groteclaes op: http://rolandgroteclaes.be

Leave a Reply